Witchdoctor Adept
Broj postova : 365 Age : 37 Localisation : Zgreb Registration date : 10.01.2007
| Naslov: Buddhizam čet oľu 29, 2007 10:18 pm | |
| Znate li nešto o ovoj staroj religiji i da li ste pronašli nešto o sebi i za sebe u njoj...
Mene osobno jako fascinira i nekako mi je najbliža ljudskoj prirodi. Svakako su mi zanimljivi neki njihovi rituali, ceremonije i molitve... Želja mi je otići na Tibet u Lhasu i tamo provesti barem mjesec dana u meditaciji... | |
|
buffy Mage
Broj postova : 121 Age : 33 Registration date : 21.03.2007
| Naslov: Re: Buddhizam sri tra 04, 2007 11:57 pm | |
| - Witchdoctor je napisao/la:
- Znate li nešto o ovoj staroj religiji i da li ste pronašli nešto o sebi i za sebe u njoj...
Mene osobno jako fascinira i nekako mi je najbliža ljudskoj prirodi. Svakako su mi zanimljivi neki njihovi rituali, ceremonije i molitve... Želja mi je otići na Tibet u Lhasu i tamo provesti barem mjesec dana u meditaciji... đž i ja bih vrlo rado na Tibet. tamo sigurno mužeš naučiti puno o religiji ,meditaciji i njihovom načinu života. | |
|
Black Da Gost
| |
Dr. Faust Mage
Broj postova : 194 Age : 33 Localisation : Rivendell Registration date : 25.03.2007
| Naslov: Re: Buddhizam čet tra 05, 2007 10:16 am | |
| Ja bi isto htio otići na Tibet i meditirati i malo proučavati njihovu kulturu, obićaje i religiju. | |
|
Bamakhepa Apprentice
Broj postova : 14 Age : 47 Localisation : Kumaon, UT, Indija Registration date : 10.04.2011
| Naslov: Re: Buddhizam ned tra 10, 2011 3:08 pm | |
- Znate li nešto o ovoj staroj religiji i da li ste pronašli nešto o sebi i za sebe u njoj...
Mene osobno jako fascinira i nekako mi je najbliža ljudskoj prirodi. Svakako su mi zanimljivi neki njihovi rituali, ceremonije i molitve... Želja mi je otići na Tibet u Lhasu i tamo provesti barem mjesec dana u meditaciji... U trenutnoj situaciji mozda bi djelovi sjeverne indije (Ladakh, Sikhim) i Nepala gdje je Tibetanski budizam takodjer autohtona religija bili bolji izbor od Tibeta? Makar mi se ne cini to najboljim izborom za proucavanje budizma u sirem smislu buduci se ipak radi o jako tantriziranoj i izmjenjenoj verziji. | |
|
Witchdoctor Adept
Broj postova : 365 Age : 37 Localisation : Zgreb Registration date : 10.01.2007
| Naslov: Re: Buddhizam ned tra 10, 2011 3:53 pm | |
| - Bamakhepa je napisao/la:
- Witchdoctor je napisao/la:
Mene osobno jako fascinira i nekako mi je najbliža ljudskoj prirodi. Svakako su mi zanimljivi neki njihovi rituali, ceremonije i molitve... Želja mi je otići na Tibet u Lhasu i tamo provesti barem mjesec dana u meditaciji... U trenutnoj situaciji mozda bi djelovi sjeverne indije (Ladakh, Sikhim) i Nepala gdje je Tibetanski budizam takodjer autohtona religija bili bolji izbor od Tibeta?
Makar mi se ne cini to najboljim izborom za proucavanje budizma u sirem smislu buduci se ipak radi o jako tantriziranoj i izmjenjenoj verziji. Čitao sam Osha, i mogu samo reći da me upravo tantrički nauk i privukao tome. Tantra razumije čovjeka, u suštini. | |
|
Bamakhepa Apprentice
Broj postova : 14 Age : 47 Localisation : Kumaon, UT, Indija Registration date : 10.04.2011
| Naslov: Re: Buddhizam pon tra 11, 2011 3:57 pm | |
- Čitao sam Osha, i mogu samo reći da me upravo tantrički nauk i privukao tome. Tantra razumije čovjeka, u suštini.
U tom slucaju svakako tibetanski budizam, posebno najstariji red mogu biti odlican izbor, cak mozda bolji od indijske tantre koja zna biti neozbiljnija posto nema organizirane religije. So ima prednosti, ali i mane da se svatko sjeti prodavat sto mu se svidi. Samo sto ne bih rekao da Osho ima previse veze sa tantrom (ili bilo kojom tradicionalnom duhovnom sljedbom), to je vise neka njegova autohtona gurdjijefska sinkretisticka filozofija, bez obzira sto voli spomenut indijske termine. | |
|